Geef eens een tweedehands boek cadeau!

We kennen misschien allemaal de jaarlijks terugkerende initiatieven: ‘Geef een prentenboek cadeau’ en ‘Geef een boek cadeau’. Ieder voorjaar worden een nieuw prentenboek en een nieuwe jeugdtitel geselecteerd en tegen een zeer aantrekkelijke prijs aan de man gebracht. Het doel van deze campagne is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen kennis te kunnen laten maken met mooie kinderboeken. Een mooie missie!

Missie van Boeken-Outlet.

Dit sluit overigens naadloos aan bij de missie van Boeken-Outlet.nl. Een ieder zou zich toegang tot boeken moeten kunnen verschaffen. Om dit voor iedereen, ook degene met een lager budget, mogelijk te maken, bieden zij mooie gebruikte boektitels betaalbaar aan. 

Geef eens een tweedehands boek cadeau!

Er zijn zoveel mooie boeken uitgebracht. Ze worden soms maar één keer ademloos gelezen of werkelijk waar verslonden. Waarom graaf je niet eens in je geheugen en ga je op zoek naar dat ene kinderboek dat zoveel impact op je leven heeft gehad. Het boek waar je bij weg kon dromen of dat je op ideeën heeft gebracht waar je later in je leven nog met weemoed aan terug denkt. Pak het mooi in en gun de ontvanger hetzelfde avontuur.

Waarom tweedehands?

Waarom tweedehands zul je denken? Nou, waarom niet! Er zijn genoeg mensen en kinderen die zuinig met hun boeken omgaan. Door gebruik te maken van een boekenlegger hoef je geen hoekje van de bladzijde om te vouwen. Het boek staat anders maar te verstoffen in de kast, dat terwijl het nog een lang leven beschoren zou kunnen zijn.
En dit argument van een rijk gevoelsleven staat nog nog van alle milieuvriendelijke voordelen die het gebruik van papier als grondstof van boeken. En niet in de laatste plaats de kostenbesparing. Voor de prijs van één nieuw boek schaf je immers meerdere gebruikte exemplaren aan. Je zou een hele boekenserie ineens kunnen aanschaffen en op je boekenplank tentoon kunnen stellen. Zie je die reeks (gebruikte) Harry Potter boeken al shinen? 

Heb jij wel eens een gebruikt boek cadeau gegeven?

Geschreven door Linda Meester

Gehuwd en moeder van 3 kinderen

Ondernemer, blogger op Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com

Related aticles